Параграф22 Daily

§22 Новини

Пощурял банкомат в Хърватска избълва над 10 000 евро, твърди полицията

За една нощ хърватската полиция е успяла да събере близо 10 000 евро по улиците на курортен град в Далмация след грабеж на банкомат в близост до пощата в курортния град Сплит, съобщава Slobodna Dalmacija. Вестникът уточнява, че малко след полунощ неизвестен засега крадец е отстранил част от предния панел над екрана на банкомата, свързан с вътрешните му инсталации и дал указания на устройството да подава пари. Така той събрал една значителна сума, без обаче да знае, че едновременно е задействал и алармата, която незабавно е известила наетата от трезора охранителна компания.

Нейн служител бързо пристигнал на мястото, приближи се до мъжа и го попита дали има нужда от помощ. Крадецът се объркал и не казал нищо, след което служителят по сигурността предположил, че става въпрос за чужденец, който не е разбрал въпроса. Тогава крадецът хукнал да бяга, а банкоматът започнал да изхвърля пари направо на улицата, уточнява вестникът.

Веднага били повикани полицейски служители, които са събрали около 70 000 куни, или около 9 500 евро, резпръснати наоколо. Но повече от 30 000 евро все пак били откраднати от банкомата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във