Параграф22 Weekly

§22 Новини

Последно: с два куршума са убили Манджуков

Варненският бизнесмен Борислав Манджуков е бил убит малко преди 20 ч. в ж.к. "Бокар", близо до бул. "България". Той е починал след като е бил прострелян с два куршума, личи от заключението на съдебния лекар, след огледа на тялото на убития снощи бизнесмен, съобщи БНР.


Първоначалните информации бяха, че Манджуков е убит с нож. Тялото на мъжа е намерено във входа на комплекса, където живее. Тази сутрин започна втори оглед на мястото на инцидента.


Ще се преглеждат отново и записи от камери на съседните сгради, които може да за заснели убийците. Полицията работи по различни версии. За момента, обаче няма яснота дали убитият е имал финансови или други проблеми.


Името на Манджуков се свързва с контрабанда на цигари и измами. Той е открит мъртъв, след като в полицията е подаден сигнал за стрелба в района на комплекс на столичния булевард "България". Пристигналите на място униформени полицаи откриват тялото. Веднага е извикан медицински екип, който само констатира смъртта на варненеца.


Манджуков от Варна се свързва с десетки скандали в годините назад. Още през 2004-та приятелката му Галя Пеева беше отвлечена докато се прибираше с автомобила си в семейната им къща в местността "Траката" край Варна. Дни по-късно тя беше освободена срещу откуп от над 1 млн лева. При предишното ръководство на МВР той беше един от уличените в акция "Цигараджиите".


Говори се, че убитият бизнесмен е собственик на десетки заведения и обменни бюра, както и на няколко хотела. Той има и регистрации в полицията.


Борислав Манджуков е бил осъден за незаконно придобити доходи през 2011 г. Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, налага запор върху негов дял в една от десетките му фирми. Твърди се, че срещу него има над 50 висящи дела. Манджуков е финансирал преди години партии, вероятно е бил покровителстван от политици.


Полицаи и прокурори от Варна са покровителствали Манджуков,каза пред TV7 Веселин Данов, бизнесмен и общински съветник във Варна, който е бил близък с Манджуков.


"Първо искам да изкажа съболезнования към близките му, защото той на първо място е човек. От 2008 г. не съм се срещал с него. Преди това бяхме много близки. Започна с едно заведение - "Булгари". След това направи верига чейндж бюра, които станаха известни с това, че мамеха с обменните курсове", разясни Данов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във