Параграф22 Daily

§22 Новини

Постигнаха осъдителна присъда за длъжностно присвояване на пари от фирма

На 15 февруари 2016 г. Районна прокуратура - Стара Загора постигна осъдителна присъда срещу 28-годишния Динко Л. от гр. Стара Загора, обвинен за длъжностно присвояване в условията на продължавано престъпление - престъпление чл.201 във връзка с чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс. Районен съд - Стара Загора му е наложил наказание от една година и шест месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от три години.

Динко Л. работел във фирма в гр. Стара Загора като продавач - разносна търговия. Същия имал качеството на длъжностно лице по смисъла на член 93 алинея 1 буква б от Наказателния кодекс . Той работел по трудов договор и изпълнявал дейност, свързана с пазене и управление на чуждо имущество. Изпълнението на тази дейност му било възложено съгласно установения в Кодекса на труда ред, длъжността му била включена в организационната структура на дружеството и изпълнението на трудовите му функции било постоянно със заплата.

През периода 15 януари 2014 г. до  17 март 2014 г. Динко Л. с тринадесет отделни деяния, действайки в качеството си на длъжностно лице присвоил чужди пари – сума в размер на 3 111 лева,  собственост на дружеството в гр. Стара Загора, връчени му в качеството на длъжностно лице да ги пази и управлява, като се разпоредил с тези финансови средства в свой интерес.

Съдебният акт на Районен съд - Стара Загора подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – гр. Стара Загора.

Facebook logo
Бъдете с нас и във