Параграф22 Daily

§22 Новини

Постоянен арест за мъж заради трафик на млада жена в Австрия с цел проституция

Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Гълъбово привлече като обвиняем A.A., на 44 г., за това, че през периода от месец ноември 2019 г. до 13.01.2020 г., в гр.Стара Загора, набрал едно лице – 24 –годишна жена, като я транспортирал и превел  през границите на Република България до Република Австрия, където я приели с цел да бъде използвана за развратни действия, като деянието е извършено чрез въвеждане на лицето в заблуждение и чрез обещаване на облаги – престъпление по чл.159б ал.2 във вр. с чл.159а ал.2 във вр. с ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че обвиняемият А.А. имал близки отношения с пострадалата жена. Той й предложил да се оженят и заминат за Австрия, където да живеят заедно. Жената се съгласила, но като пристигнали там, обвиняемият я накарал да работи в заведение, като се занимава с проституция. За да я принуди, той й оказвал психически и физически тормоз. Жената успяла да се прибере след месец и половина в България, за което й помогнал друг българин. По-късно обвиняемият А.А. се върнал също, намерил пострадалата, като й отправил заплахи и е бил задържан от полицията. В хода на разследването са извършени разпити на свидетели очевидци, събрани са писмени доказателства.

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Гълъбово съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия А.А.

Определението на Районен съд – Гълъбово подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.

Facebook logo
Бъдете с нас и във