Параграф22 Daily

§22 Новини

Потрошили столичното заведение в спор за половин милион лева, според МВР

Погромът в столично заведение има поръчител. Все още полицията разследва кой е платил за атаката срещу ресторанта. От МВР предполагат, че неуредени финансови отношения между бизнес партньори са причина за нападението. Пред разследващите собственикът на заведението Емануил Лазаров е обяснил, че в строителния си бизнес е имал финансови отношения за около 500 хил. лв. по строителство на различни обекти.

Четирима са привлечени към наказателна отговорност за погрома в столично заведение. Те ще отговарят пред Темида за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм. Късно снощи беше освободен и задържаният за 24 часа съдружник на Лазаров –Красен Кръстев. На излизане от СДВР той отказа коментар и отклони въпросите за след няколко дни.

От полицията призовават хората, които разполагат с информация за двете лица сигнализират на тел. 112 или в най близкото поделение на МВР. Междувременно снощи беше заловен още един от нападателите. С него задържаните стават двама.

Други двама мъже са обявени за издирване, а последните двама от общо шестима нападатели, все още се установяват. „Това са млади мъже на възраст между 23 и 35 години. Един от тях четиримата е без криминални прояви. Останалите имат регистрирани криминални деяния – за кражба, грабежи, включително едно от лицата има регистрация за унищожаване и
повреждане на чуждо имущество”, поясни Христо Терзийски, директор на ГДНП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във