Параграф22 Daily

§22 Новини

Потвърдиха мярката "парична гаранция" за собственика на "Феникс Дупница"

Окръжният съд в Кюстендил потвърди мярката за неотклонение "парична гаранция" от 10 000 лв. по отношение на Кольо Илиев – собственик на "Феникс Дупница". Тя трябва да бъде внесена в 10-дневен срок, считано от днес. При непредставянето ѝ в посочения срок, съдът може да вземе на подсъдимия по-тежка мярка за неотклонение.

Съдът отхвърли исканата от защитата на Илиев и от него по-лека мярка, но счете, че е неоправдано и налагането на по-тежка такава. Той посочи, че исканата парична гаранция е висока. "Аз не съм милионер", каза пред съд Илиев.

Пред съда Илиев посочи, че технологичният отпадък, за чието съхранение е обвинен, не е негов и той не може да се разполага с него. Илиев посочи, че в голямата си част той представлява ПВЦ – блистери, съдържащи поливинилхлорид, който при определени условия е опасен и дори смъртоносен, а стойността на отпадъка е около 3 милиона лева. Илиев посочи пред съда още, че този фармацевтичен отпадък се съхранява в близост до депото, което стопанисва той, на терен от около декар, което е станало с разрешение на Общината в Дупница през 1997 – 1998 година. Илиев допълни, че е писал множество писма до всички институции, но без резултат.

"Ще се съобразим с решението на съда, ще внесем в указания срок паричната гаранция и ще чакаме разследването да е обективно, всестранно и пълно, за да излезе истината", каза след заседанието защитникът на Илиев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във