Параграф22 Weekly

§22 Новини

Повдигнаха обвинение на зам.-кмета на Плевен Алексей Зелов

Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем заместник-кмета на Плевен Алексей Зелов, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. На 22 април в сградата на Община Плевен служители на Държавна агенция "Национална сигурност" под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) са провели специализирана операция в рамките на образувано досъдебно производство по НК.


В хода на операцията за 24 часа - по Закона за ДАНС, е задържано лицето Алексей Евгениевич Зелов, заместник-кмет на Община Плевен. Същият е руски гражданин със статут на постоянно пребиваващ чужденец в Република България. Зелов е задържан при получаване на поискан от него подкуп в размер на 4000 лв.


След извършване на съответните процесуално-следствени действия по досъдебното производство Алексей Зелов е привлечен като обвиняем за това, че през месец април 2014 г. е поискал и на 22 април 2014 г. е получил и приел сумата от 4000 лв. (престъпление по чл. 302, т. 1, вр. чл. 301, ал.1 от НК). Лицето е задържано с постановление на СГП до 72 часа. Спрямо него ще бъде отправено искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Facebook logo
Бъдете с нас и във