Параграф22 Daily

§22 Новини

Повдигнаха обвинение спрямо началника на 3 РУ на МВР – Пловдив за осуетяване на наказателно преследване след извършена катастрофа

Окръжна прокуратура – Пловдив повдигна ново обвинение спрямо С.Х., началник на 3 РУ към ОД на МВР – Пловдив. С.Х. е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 10 май 2021 г., в гр. Пловдив, като полицейски орган – началник на 3 РУ към ОД на МВР – Пловдив, е спомогнал на И.Д., на 46 г., извършил престъпление по чл. 343 ал.3 предл. 5 буква „Б“, предл. 1 вр. ал. 1 буква „В“ вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс (причиняване на пътнотранспортно произшествие), да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване. С.Х. е разпоредил на полицейски служител от сектор „Криминална полиция“ към 3 РУ - Пловдив, да изземе електронен носител – флаш памет и му предаде всички видеозаписи от видеокамери на автомивка и автосалон, намиращи се на Околовръстния път гр. Пловдив, с пряк изглед към околовръстното шосе, за период от половин час, след 22 часа на 2 май 2021 г., като след това е взел и укрил флаш паметта с видеозаписите и същите не се били приобщени към образуваното досъдебно производство – престъпление по чл. 294 ал. 4 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият С.Х. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, наложена от Окръжен съд – Пловдив по други повдигнати обвинения от Окръжна прокуратура – Пловдив.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във