Параграф22 Daily

§22 Новини

Повдигнаха обвинения на биячите от "Черни връх"

Прокуратурата е повдигнала обвинения на двамата биячи от "Черни връх", за които вчера първи писа ПИК. Симеон Христов карал джипа БМВ, който пръв скочи на бой е обвинен в причиняване на лека телесна повреда. Шофьорът на хондата Никола Маринов, който също не пропусна да нанесе няколко удара върху другия участник в катастрофата е обвинен в хулиганство. Това заяви говорителят на Районна прокуратура Стефан Милев, като допълни че двамата биячи са отказали да дават обяснения.

Симеон Христов е задържан за 72 часа и в петък прокуратурата ще иска постоянния му арест, а Никола Маринов е на свобода срещу 300 лева гаранция. За катастрофата на "Черни връх" е образувано друго дело. То е за причиняване на средна телесна повреда при пътно транспортно произшествие на Веселка Василева. Засега то е срещу неизвестен извършител.

Първите данни е че кола, управлявана от Георги Милев, е направила неправилна маневра и тя е засякла автомобилите на Христов и на Маринов. Назначени са технически и психологическа експертиза, която да установи, дали Симеон Христов е бил в състояние на афект, когато е нанасял ударите.

От прокуратурата казаха, че ако вината на Христов бъде доказана, той може да получи до 3 г. лишаване от свобода, а Маринов - до 2 г. за хулиганство.

Facebook logo
Бъдете с нас и във