Параграф22 Daily

§22 Новини

Повдигнаха обвинения на двамина за кражба на пътни знаци

Районна прокуратура-Разград повдигна обвинения на двама мъже от с. Стражец, обл. Разград, за кражбата на пътни знаци и стълбове за пътни знаци на обща стойност 4246, 98 лева, извършена в съучастие и в условията на повторност. За извършеното от двамата обвиняеми престъпление по чл. 195, ал.1, т.4 и т.7 от НК се предвижда наказание от 1 до 10 години лишаване от свобода, уточнява ПРБ.

Досъдебното производство е образувано на 10 март 2021 година след получен сигнал за извършена кражба на 10 бр. метални стълбове и монтирани на тях 18 бр. пътни знаци, собственост на Агенция „Пътно инфраструктура“, които са били монтирани на път в района на Северната промишлена зона на гр. Разград. В хода на разследването е установенa съпричастност към извършването на престъплението на криминално проявените А.А. (59 г.) и С.С. (34 г.), баща и син от с. Стражец, обл. Разград. Двамата мъже извършили кражбата на металните стълбове като използвали ножовка, след което ги транспортирали с каруца до имота си, където ги използвали за направата на ограда.

Обвиняемите имат множество криминалистични регистрации за кражби и хулиганства, а 34–годишният мъж се намира в изпитателен срок на постановена присъда за последното си криминално деяние.

С постановление на наблюдаващ прокурор от Районната прокуратура в Разград А.А. и С.С. са задържани за срок до 72 часа. Предстои днес да бъде внесено искане до Районния съд в града за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо двамата обвиняеми мъже - „задържане под стража”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във