Параграф22 Daily

§22 Новини

Пращат в затвора мъж, шофирал автомобил без регистрация и след употреба на дрога

По обвинителен акт на Районна прокуратура - Стара Загора е осъден П. П., на 42 г. Той е признат за виновен за това, че град Раднево, област Стара Загора,  е управлявал лек автомобил „Рено Модус“ след употреба на наркотични вещества – марихуана, амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство. Както и за това, че на същата дата и място е шофирал автомобил, който не е бил регистриран от Пътна полиция и за това, че без надлежно разрешително държал високорискови наркотични вещества - метамфетамин и марихуана.

Районен съд-Раднево е наложил на П.П. наказание от 1 година и 4 месеца лишаване от свобода, глоба в размер на 2000 лева и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година.

П.П. управлявал личния си автомобил, когато бил спрян за проверка и тестван с техническо средство. Полицейските служители установили, че шофирал след употреба на три вида наркотични вещества - марихуана, амфетамин и метамфетамин. Колата била и с прекратена регистрация. Извършено е претърсване на автомобила и в тайник на пода полицаите открили метамфетамин в пликчета, а в домът на П.П. е намерена и марихуана.

Първоинстанционната присъда не е обжалвана и е влязла в законна сила.

Facebook logo
Бъдете с нас и във