Параграф22 Daily

§22 Новини

Правният отдел на Народното събрание изучава уволнението на Сидеров

Председателят на парламента Цвета Караянчева обясни пред медиите, че е разговаряла с Волен Сидеров. Той ми показа документите, внесъл ги е в Народното събрание, подчерта тя. Парламентарният шеф е разпоредила на правния отдел да изследва случая в детайли и да й даде заключение.

Вчера от "Атака" обявиха, че отстраняването на Волен Сидеров като шеф на парламентарната група на Обединени патриоти не е юридически издържано и по-рано тази сутрин Волен Сидеров внесе в парламента писмо до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, уточнява news.bg.

На среща във вторник ВМРО и НФСБ отстраниха Волен Сидеров като председател на групата на малката коалиция. Това е станало в отсъствието на депутатите от "Атака", както и на самия Сидеров, който е разбрал за отстраняването си от обявлението, прочетено в Народното събрание.

Десислав Чуколов заяви по този повод, че "партньорите" от НФСБ и ВМРО не могат един преврат да направят като хората. Предстои среща на Волен Сидеров с премиера Бойко Борисов, а за утре лидерът на "Атака" насрочи и среща на трите патриотични формации. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов обаче отказал коалиционен съвет, тъй като военният министър имал предварително поети ангажименти за утре.

В парламента пък нетърпимостта между двете партии достигна до физически сблъсък в последните работни дни. Напрежението между "Атака" и НФСБ премина и през сваляне на доверието от страна на депутатите на Валери Симеонов от Сидеров като шеф на ПГ на Обединени патриоти, а Волен Сидеров нееднократно искаше оставката на Симеонов - тогава вицепремиер.

Facebook logo
Бъдете с нас и във