Параграф22 Daily

§22 Новини

Правосъдното ведомство няма пари за 21 охранители на съдебни сгради в София

Поради липса на достатъчно финансови средства на този етап не се предвижда откриване на конкурсни процедури за заемането на 21 бройки за охранители на съдебни сгради на територията на столицата и областта.

Това става ясно от писмен отговор на министъра на правосъдието Екатерина Захариева, съобщи БГНЕС. Министърът припомня, че 21 места в Главна дирекция "Охрана" - София са били съкратени през 2015 г.

Правосъдният министър коментира и темата с липсата на два входа-изхода на новата сграда на Софийския районен съд на бул. "Цар Борис Трети" 54. Оказва се, че нито една фирма не е кандидатствала и за доставка на рентгенова система за инспекция на ръчния багаж на посетителите. Липсата на подобна система е сред причините за липсата на втори вход.

Темата с втората врата на сградата на СРС занимава за втори път депутатът от Реформаторския блок Петър Славов. Справка в регистъра на Народното събрание показва, че преди половин година народният представител е поставял идентичен въпрос и до бившия правосъден министър.

Facebook logo
Бъдете с нас и във