Параграф22 Daily

§22 Новини

ПРБ проверява договор на ВМЗ - Сопот със сръбска фирма от август 2018 г.

Прокуратурата проверява договора на оръжейния завод ВМЗ - Сопот със сръбска фирма от август 2018 година . Това съобщи пред парламентарната  комисия по ревизията икономическият министър Кирил Петков: "На базата на тази сделка искам само да кажа, че може би и заради информацията, която е била изпратена до ДАНС, агенцията я е гледала много внимателно и всичките документации по тази сделка са влезли в прокуратурата".

По сделката са изплатени над 10 милиона долара, но трета година не е получена продукция по договора, посочи председателят на комисията по ревизията Мая Манолова и отново повдигна въпроса дали е имало голям разлив в базата на агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ в Сливен,  където липсват близо 879 тона гориво. Мая Манолова припомни обяснението на проверяващите, че горивото от разлива се е изпарило.

В остър спор влязоха Мая Манолова и председателят на Държавния резерв Станимир Пеев: "Не, не са изчезнали. Това са внушения. Дали сме ви данните какво се е случило", посочи Пеев, на което Манолова отговори: "879 тона да се изпарят за една нощ".

"Не сте прочели какъв е дебита на тръбата, по която ги получаваме", отбеляза Пеев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във