Параграф22 Daily

§22 Новини

Пребитият от роми фермер: Раната от бездушието на полицията няма да зарасне

Пребитият преди 15 дена фермер Николай Милков се върна в къщи, където ще продължи да се възстановява. 54-годишния мъж беше пребит от трима души, които го налагали с колове и след това захвърлен в близкото дере.

Вчера Николай разказа пред медиите как с премазани крака, с три счупени ребра и дупка на главата, е драпал по наклона, за да се изкачи до шосето. След това се опитал да нагласи тялото си така, че да е повече към банкета и по-малко към платното на шосето, за да могат да го видят колите и да спрат. Никой обаче не спрял да види дали лежащия на пътя човек е жив или труп. Дори работникът, който първи минал пеш покрай него и когото Николай с последни сили помолил да отиде и да каже на баща му да го прибере, не направил нищо.

Просто се прибрал у дома си, защото е на работа при човека, който според Николай е поръчал убийството му, и не искал да си загуби работата. Помага му младо момче от ромска фамилия, което съобщава на 82-годишния му баща, че Николай лежи край пътя целия в кръв. Линейка го откарва във Видинската болница, където 10 дни лежи в интензивното с три счупени и две пукнати ребра, със счупен крак и пукната глава. Разкъсан е и белия му дроб, който в един момент отказва да работи. Налага се хирурзите да правят дупка в гърдите на Николай за да изкарат гнойта от дроба му. От шевовете на лицето и главата му ще останат белези, но раната от бездушието на полицията, която и този път няма да намери биячите, едва ли някога ще зарасте.

111 са кражбите от кравефермата на Николай, стотина са жалбите му до различни институции, самият той е хващал крадците, но резултат до сега няма. Няма да има и този път, каза още Николай, макар, че аз не спирам да повтарям името на този, който ми съсипа живота. Бил ме и друг път и сигурно няма да се откаже докато не ме убие, заключи фермерът.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във