Параграф22 Daily

§22 Новини

Пред bTV Любо Пенев се нахвърли срещу Лечков, Домусчиев, Костадинов и Венци Стефанов

Уволненият селекционер на националния отбор на България по футбол Любослав Пенев хвърли много бомби в ефира. Наставникът разкритикува изключително остро редица родни футболни президенти и членове на Изпълкома към БФС. Любо Пенев назова конкретно имена като Венцислав Стефанов, Кирил Домусчиев, Емил Костадинов и Йордан Лечков, които са в основата на неговото отстраняване. В ефира на bTV Пенев обяви, че все още лично на него никой не му е съобщил, че е уволнен като национален селекционер.

„При мен има йерархия, а не анархия. Фараонът седи отгоре на пирамидата. Прав-крив, това е философията, която аз имам. Нямам информация да съм предаден от някого. През последните 3-4 седмици гледах, четох, слушах доста изказвания“, сподели Любо Пенев.

„Ще бъда конкретен, например, от хора, които са в Изпълкома. Не съм съгласен с критиките и оценките за моята работа. Нито са играли организиран футбол, нито имат лиценз за треньори. Член от Изпълкома казва, например Венци Стефанов. Те търсят камерите, спринтират към тях, защото тях не ги забелязват. Мен ме е срам да гледам националния отбор, може би го е било срам, че не е имало футболист от неговия отбор в националния. Например, друг член от Изпълкома казва, че не разбира“, каза още Любо Пенев.

„Друг пък може да ми дава съвети за джипове, за коли, за цолаж на джанти, за интериорен пакет“, добави Пенев и попитан дали става дума за Атанас Фурнаджиев, той отговори: „За  вицепрезидента на БФС Фурнаджиев, защото тези хора са много чувствителни и обидчиви, когато не им казваш както искат.“

„Стигаме до друг субект, трябва да внимаваме, защото те са много чувствителни, но в също време са лицемери и двуличници. Стигаме до третия човек, имаме общо 5. Ние няма да говорим лошо за тях. Аз не разбирам, имам икономическо образование, обаче да си кажа. Какво ще кажеш, може да си броиш корабите по пристанищата, може да говориш за хапчетата. Точно така за него говорим (Кирил Домусчиев – бел. ред.), аз съм го виждал в чужбина, там е много нисичък. Аз им казвам „помагайте на своите отбори“, но когато става дума за футбол, се допитвайте, защото човек, когато говори повече, говори глупости. Не съм афектиран. Даже към момента продължавам да съм селекционер. Никой не ме е уведомил.“

„Ще стигнем и до Йордан Лечков. Ха, ха, ха. Говорим за приятелство? Нали не бързаме, нямаме секундант тук, да ми щрака с хронометъра. Гледам си времето тук на часовника. Не съм съгласен и не мога да приема това, че хора, които нямат нищо общо с футбола дават оценка за работата ми. Едните не знаят нищо, а другите – нещо. Лечков и Костадинов карат лиценз, но нямат практика. Били са доста смешни в провеждането на една тренировка наскоро. Всеки да си знае мястото и гьола“, коментира още Любо Пенев и допълни: „Костадинов и Лечков са двамата отговорници за българския футбол. Костадинов съм го виждал два пъти, два пъти се е появявал на тренировки на отбора. Отговорен е и за юношеските гарнитури.

„През 2007 година, март месец, прибирам се вкъщи, щракам каналите, стигам до Шоуто на Слави, позната физиономия, Костадинов там. Една книга има за пожелания там, мисля, че не греша, че пожеланието беше написано така „Бади такав какавото си“. Три думи, три правописни грешки. Имаше май и „Благодара“. Да ме извинява Емо, но леко идва неграмотен. Да ме прощава, но то не е смешно. Няма да им издирваме учителите.“

„Не е секира това. Това са истини и факти. Пред фактите и боговете мълчат. Аз съм обикновен гост, стой, стой. Имам право да си кажа думата. Идвам в това студио, за да говорим много неща. Не е лошо момче“, продължи Любо Пенев, въпреки че водещият се опита да го прекъсне за няколко въпроса.

"Ние винаги сме били отбор. Една от важните задачи за мен в националния беше да балансирам климата в отбора. Отделях повече внимание да балансирам взаимоотношенията между различните футболисти“, коментира още Любо Пенев миналото си, докато още бе футболист.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във