Параграф22 Daily

§22 Новини

Предявиха обвинение на шофьор за тежка катастрофа на задимен участък на АМ „Тракия“

Следовател от Националната следствена служба е предявил обвинение по досъдебно производство, наблюдавано от Окръжна прокуратура-Пазарджик, на А.Б., на 36 г., за това, че на 29 януари тази година, около 14,30 ч., на  автомагистрала “Тракия“, км 102+900, при управление на лек автомобил “Рейндж ровър“, е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата. Той навлязъл в задимен участък от пътя със скорост, която e била технически несъобразена с ограничената от дима видимост за конкретния пътен участък, вследствие на което причинил пътнотранспортно произшествие, като блъснал в задната част лек автомобил „Тойота Ярис“.

В резултат на това по непредпазливост е причинил смъртта на 55-годишната Е. П.,  управлявала лекия автомобил. Престъплението е квалифицирано по Наказателния кодекс. Пробите за алкохол и наркотици на А.Б. са отрицателни. 

На основание чл.199 и чл.69а, ал.1 от НПК наблюдаващият прокурор е постановил временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство на А.Б., изпратено за изпълнение на сектор „Пътна полиция“, Пловдив.

Действията по разследването по досъдебното производство, наблюдавано от Окръжна прокуратура-Пазарджик, се извършват от следовател от Националната следствена служба. Те са съгласувани с наблюдаващия прокурор.   

Facebook logo
Бъдете с нас и във