Параграф22 Daily

§22 Новини

Предложението на прокуратурата за реформи разграничава точно отговорностите между различните нива

В България всички интуиции, не само прокуратурата, са в доста сериозна институционална криза. Това каза министърът на правосъдието Христо Иванов в предаването Здравей България на Нова телевизия. По думите на министър Иванов това, че вчера са били обсъждани реформи, които включват вътрешната реорганизация на прокуратурата потвърждават необходимостта от тях. „Именно прокуратурата излезе с предложения за собствената си и вътрешната реорганизация, и това е един изключително важен обществени политически факт”, обясни министър Иванов.

„За първи път се случва в нашата демократична история главният прокурор да излезе с толкова сериозна и задълбочена програма за вътрешна реорганизация на прокуратурата. Това е началото на един изключително сериозен дебат за това как да имаме работеща и ефективна прокуратура с добра мотивация за прокурорите вътре в нея”, допълни министър Иванов. „За мен това е един изключително позитивен сигнал. Един ден можем да кажем на гражданите, че те могат да разчитат на българската прокуратура. Предложението за реформа, което идва от прокуратурата е за една много по-ясна структура на отговорностите между нивата”, коментира министърът на правосъдието.

„Предложението за реформа, което идва от прокуратурата е за една много по-ясна структура на отговорностите между нивата. Това предложение трябва да продължи да се дебатира и мисля, че и редовите прокурори трябва да се включат. Времето се променя и всички си дават сметка, че така не можем да продължаваме”, допълни министър Иванов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във