Параграф22 Weekly

§22 Новини

Предотвратиха кражба на 700 л дизел от локомотивното депо в София

Предотвратена е кражба на 700 литра дизел от локомотивното депо в София. Това съобщи пред журналисти изпълнителният директор на Холдинг БДЖ ЕАД Йордан Недев. Липсата е открита при внезапна проверка на екип от bdquo;Товарни превозиrdquo;, около 2.30 часа, като количеството все още се уточнява. Заподозрени са всичките 13 души, които са били на смяна.


Късно през нощта, в извън работно време, в депото е пристигнала цистерна, без да фигурира в каквито и да е разписания. При проверката в нея са открити около 700 литра, но колко са били откраднати ndash; никой не може да каже със сигурност. Цистерна била пробита и от нея е точено гориво, уточни шефът на БДЖ.


Кражбата е извършена чрез модифициран за целта мини ван, с премахнати седалки и затъмени стъкла, паркиран до таен портал. bdquo;Взели сме номера и в момента проверяваме чия е собствеността. Има подозрения, че е наш служител. Колата е сложена точно така, че максимално бързо и ефективно да се товари в неяrdquo;, заяви Йордан Недев. Според него вина за кражбата има охранителната фирма на депото София. Той обаче отказа да назове името и.

Facebook logo
Бъдете с нас и във