Параграф22 Daily

§22 Новини

Представиха директорите на ГД ”Криминална полиция” и ”Охранителна полиция”

Сред основните приоритети в дейността на Главна дирекция "Криминална полиция" ще бъде противодействието на криминалните предприятия - групите за наркотрафик и за принуда, икономическата и битова престъпност, съобщиха от пресцентъра на МВР. Усилията на Главна дирекция "Охранителна полиция" ще бъдат насочени към опазване на обществения ред, превантивната работа за намаляване и недопускане на тежки пътнотранспортни произшествия, патрулно-постовата дейност, лицензионните режими. Тези насоки очерта днес главният секретар на МВР Светлозар Лазаров при представянето на директорите на ГДКП и ГДОП пред състава на двете главни дирекции.


Със заповед на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев от 3 юли за директор на новосъздадената Главна дирекция "Охранителна полиция" е назначен Тодор Гребенаров. Досега той беше на длъжността директор на ГД "Национална полиция". Със заповед на министър Йовчев от същата дата за директор на новосъздадената Главна дирекция "Криминална полиция" е назначен Константин Титянов. Досега той изпълняваше длъжността заместник-директор на ГДНП.


ГДОП и ГДКП са създадени с текстове от новоприетия Закон за Министерството на вътрешните работи на мястото на ГДНП. Директорът на ГД "Криминална полиция" Константин Титянов заяви пред служителите, че структурните промени няма да предизвикат кадрови сътресения.


На досегашните си длъжности са преназначени директорите на главните дирекции "Гранична полиция" и "Пожарна безопасност и защита на населението" - Захарин Пенов и Николай Николов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във