Параграф22 Daily

§22 Новини

Представители на НСС и на Спецпрокуратурата участваха в обучение на тема "Специални техники за разследване" с участието на федерални прокурори от САЩ

Беше проведено обучение на тема "Специални техники за разследване", организирано от Департамента по правосъдие на САЩ. Обучението беше предназначено за прокурори и следователи от България и Румъния и неговата цел беше повишаване капацитета на участниците при използване на специални техники за разследване като устройства за проследяване (GPS); системи за подслушване; мрежи от информатори; защитени свидетели; подслушвателни устройства и други техники, с които се цели предотвратяване на организираната престъпност.

Лектори на обучението бяха федерални прокурори от САЩ.

От българска страна участие взеха магистрати от Националната следствена служба и Специализирана прокуратура. От Националната следствена служба участници бяха следователите от  група „Компютърни престъпления и събиране на електронни доказателства“ – Ивайло Ангелов, Светослав Василев, Елена Динева, Мария Павлова, Албена Гонкова и Чавдар Ангелов. От Специализирана прокуратура участие взеха Валентина Маджарова, Нели Тодорова, Ангел Кънев, Данаил Шостак, Галя Николова – Щрасер и Калоян Киров.

По време на обучението бяха подчертани ползите от междуведомственото сътрудничество и работата в екип.

Модератор на обучението беше г-жа Джесика Ким - постоянен юридически съветник към Посолството на САЩ за България и Румъния.

Facebook logo
Бъдете с нас и във