Параграф22 Daily

§22 Новини

Прехвърлят делото за трафика на тон кокаин в съда в Кейптаун

Четиримата нашенци и екипажа от Мианмар засега остават в ареста

Четиримата българи и шестимата граждани на Мианмар, обвинени в контрабанда на близо един тон кокаин в ЮАР, отказаха да подадат молби за освобождаване пнод парична гаранция, а избраха делото им да бъде прехвърлено под юрисдикцията на регионалния съд в Кейптаун. Досега делото се гледаше в съда във Вреденбург, разположен на около 120 км северозападно от Кейптаун. 

На 23 март /вторник/ се очакваше защитата на обвиняемите да поиска освобождаването им под гаранция. На третото заседание във Вреденбург присъстваха български и бирмански преводачи, а на подсъдимата скамейка бяха арестуваните за трафика на 1 март в залива Салданя Марио Васев /47 г./, Асен Георгиев Иванов / 51 г./, Борислав Стоянов Атанасов /45 г./, и Атанас Биков /53 г./, заедно с екипажа от Мианмар.  Според местните медии и на това заседание обвиняемите са били представлявани от двамата двама високопоставени адвокати по наказателни дела в Кейптаун. Както вече информирахме, в началото на процеса те поискаха делото да бъде отложено, заради липсата на бирмански и български преводачи.

На третото заседание представителите на обвинението заявиха, че се водят преговори със защитата. В тяхно лице държавата поиска отлагане на процеса до 16 април, когато обвиняемите ще се явят в регионалния съд в Кейптаун. Другата причина за отлагането е постъпило искане от полицията за отпускане на допълнителен срок, необходим за продължаване на разследването по случая. До 16 април обвиняемите ще останат в ареста, реши съдът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във