Параграф22 Daily

§22 Новини

Прекратиха делото за изнасилване срещу Роналдо

Американката Катрин Майорга е оттеглила иска си и няма да съди звездата на футболния "Ювентус" - Кристиано Роналдо за изнасилване. Това съобщи сайтът
Bloomberg.com. Според информацията Майорга сама се е отказала от съдебна процедура. Не е ясно дали двете страни са постигнали извънсъдебно споразумение.

Катрин Майорга твърди, че европейският шампион по футбол я е насилил сексуално през 2009 г., а след това ѝ е платил 375 хил. евро, за да не говори за случката в хотел в Лас Вегас. Американката все пак наруши мълчанието през 2018 г. пред германското издание "Шпигел", разкривайки документи за  споразумението и детайли от самата нощ.

"Шпигел" публикува и полицейски доклад, в който американката не споменава името на насилника си. Самият Роналдо продължава да отрича да е насилвал жената.

Разследването се водеше в САЩ, от където последно поискаха ДНК проба от футболиста. От сайта са потърсили и двете страни и адвокатите им за коментар по оттегления иск, само че те не са пожелали да дадат още информация.

Facebook logo
Бъдете с нас и във