Параграф22 Weekly

§22 Новини

Прекратиха незаконна хазартна дейност

Полицаи установиха незаконна хазартна дейност в Харманли и Свиленград, съобщиха от пресцентъра на МВР. Полицейската акция по линия на противодействие на хазарта e била предприета през вчерашния ден, с участието на служители на ГДНП, криминалисти на ОД на МВР-Хасково, представители на Държавна комисия по хазарта и Национална агенция по приходите.


Те нахлули в два обекта, стопанисвани от 47-годишна свиленградчанка - помещение на ул. "Бенковска" в Харманли и кафе интернет в кв. "Изгрев" в Свиленград. Проверяващите установили, че в помещенията се приемали залози и се изплащали печалби без нужните за това разрешителни. Открити са парични средства в левове и евро на обща стойност около 10 000 лева, иззети са 8 компютърни конфигурации и фишове за залози в интернет сайтове, установени са разминавания на касовата наличност. В момента на проверката в двата обекта са установени около двайсетина мъже, извършващи залагания.


В Районно управление "Полиция" - Харманли и Свиленград са образувани досъдебни производства по Наказателния кодекс. Предстоят експертизи на компютърните системи и разпит на свидетели с цел изясняване на механизма на престъпната дейност.

Facebook logo
Бъдете с нас и във