Параграф22 Daily

§22 Новини

Премахнати са 238 мними адресни регистрации на територията на община Грамада

Премахнати са 238 мними адресни регистрации на територията на община Грамада, каза за БТА Николай Гергов, кмет на общината и уточни, че извършващата се в момента проверка на територията на община Грамада не е по-различна от проверката през май, когато бяха заличени от регистъра 140 души. Различното е , че сега има законово основание за заличаването и въз основа на протокола на комисията се издава протокол за дерегистрация на лицата.

На 17 август е заличена регистрацията на 238 души и за това е издадена заповед и тече 14 дневен срок за нейното обжалване по съдебен ред, каза още кметът на община Грамада. Гергов уточни, че при проверката през май са участвали само служители на община Грамада, а днес в комисията има представител на Областна администрация, на областната служба на отдел ГРАО и представител на община Грамада.

Проверяващите посещават всички адреси, където има новорегистрирани, оглеждат домовете и квадратурата на жилищата и там, където констатират, че са регистрирани повече хора от допустимото, регистрациите са премахват, допълни Николай Гергов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във