Параграф22 Daily

§22 Новини

Пресечена е дейност по изготвяне и разпространяване на фалшиви официални документи

При съвместната операция на служители на ДАНС и на икономически полицаи от СДВР, проведена под ръководството на Софийската районна прокуратура, са арестувани петима български граждани, на които са наложени 72-часове мерки за задържане


На 20 юни на територията на София служители на Държавна агенция "Национална сигурност", съвместно с представители на отдел "Противодействие на престъпността в отраслите на икономиката" - СДВР и под ръководството на Софийската районна прокуратура, проведоха специализирана операция за пресичане на престъпна дейност на лица, участващи в изготвянето и разпространяването на неистински официални документи - престъпление по чл.308 от НК.


В хода на операцията за срок от 72 часа са задържани петима български граждани. При извършените процесуално-следствени действия на шест адреса в столицата и две моторни превозни средства са открити и иззети подправени документи - 13 български свидетелства за управление на МПС, шест български паспорта, пет български лични карти, три карти за постоянно пребиваване на чужденци, една испанска лична карта и един испански паспорт.


Иззети са и два силиконови печата с надпис "Столична Митница" и мастилници към тях, както и печати на различни институции, множество празни бланки на удостоверения за гражданство, снимки с паспортен формат, копие на страница от паспорт, материали, използвани за изработването на документите, три мобилни телефона и карти към тях, три лаптопа, скенер, принтер, флаш-памет, както и 2 кг тютюн без акцизен бандерол. Изготвените фалшиви документи са били предназначени за чужди граждани. Образувано е досъдебно производство.


Работата по случая продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във