Параграф22 Daily

§22 Новини

Престъпната лекарска практика на доктор Иван Вуцов не е прекратена все още

Медицинска академия ще информира премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров, че отговорните държавни институции и прокуратурата не предприемат действия, с които да спрат престъпната лекарска практика на доктор Иван Вуцов от Стара Загора. Повече от две десетилетия той практикува специалността си с фалшива диплома, показа разследване на "Хоризонт".

Пакет от документи, които доказват това недвусмислено, са изпратени от професор Алексей Алексеев, заместник-ректор на Медицинска академия, до министъра на здравеопазването доктор Петър Москов. Копие е изпратено и  до Районната прокуратура в София, която работи по случая повече от половин година и в средата на юли повдигна обвинение на доктор Вуцов.

Районната здравноосигурителна каса прекрати отношенията си с мнимия кардиолог, но не е ясно кога ще предяви иск той и болниците, в които е работил, да върнат парите за дейностите, извършени незаконно. Най-вероятно става дума за стотици хиляди левове, източени от Касата.

Доктор Вуцов завеждаше отделението по инвазивна кардиология в Университетската болница. Въпреки че към днешна дата трябваше да е лишен от лекарски права, той продължава да приема пациенти в частния си кардиологичен кабинет в Първа поликлиника.

От Районната инспекция по здравеопазване отказват да заличат от регистъра си доктор Вуцов като кардиолог, въпреки че името му го няма  в Националния регистър.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във