Параграф22 Daily

§22 Новини

Превантивна операция "Лихвари" срещу търговията с гласове из Монтанско

Служители на ОДМВР - Монтана проведоха днес специализирана полицейска операция за превенция и противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите. В хода на операцията са извършени проверки на 12 адреса в областта. Претърсвания и изземвания са осъществени на пет адреса на територията на РУ - Монтана.


В с. Портитовци, в частен дом, собственост и обитаван от 42-годишния Р.Л., са намерени картонена папка с 12 листа с изписани имена на хора, плик за писмо със списък с имена и парични суми, лаптоп и мобилни апарати със СИМ-карти. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 167, ал. 3 от НК. В с. Лехчево, при проверка в жилището на 23-годишния Б.М. и 46-годишния М.Б., са иззети две дебитни карти, листа с написани върху тях имена и парични суми, два тефтера с изписани данни на хора и парични суми, таблет, мобилен апарат със СИМ-карта.


По случая е образувано досъдебно производство по чл. 252, ал. 1 от НК. При претърсване в имот в с. Мадан, обитаван от Р.Г. /49 г./, са открити тефтер с написани имена и парични суми, листа с напечатани върху тях адреси на избирателни секции. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 252, ал. 1 от НК.


При проверка в частен дом в с. Винище, собственост на И.Т. /71 г./, са иззети тефтери с написани върху тях имена и парични суми, договори за заем на различни лица, дебитна карта и други вещи, имащи отношение към престъпна дейност по чл. 252, ал. 1 от НК. По случая е образувано досъдебно производство.


На територията на РУ - Лом е извършена проверка в частен дом в град Вълчедръм, собственост на Г.К. /28 г./ и обитаван от К.Х. /46 г./. Намерена и иззета е тетрадка с имена и посочени цифри срещу тях - престъпление по смисъла на чл. 167, ал. 3 от НК.


От същия дом са иззети 16 чувала с тютюн, с общо тегло 201 кг -престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК.


В берковския квартал "Раковица" , в жилището на 59-годишния О.Д., са намерени и иззети 47 листа с вписани в тях списъци на лични данни на 808 души и незаконен газов пистолет "Волтран", модел 529, кал. 9 мм, без пълнител и патрон в цевта. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 339, ал. 1 от НК.


От дома на 54-годишния И.З., намиращ се в същия жилищен квартал, са иззети две тетрадки с вписаните в тях списъци с имена и лични данни с дадените различни суми пари, върнати лихви за тях, саморъчно написани погасителни планове за връщане на дадените суми, както и запис на заповеди на хората, на които са дадени паричните средства. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 252, ал. 1 от НК.

Facebook logo
Бъдете с нас и във