Параграф22 Daily

§22 Новини

Превeнцията и взаимодействието с местната власт са важни за намаляване на конвенционалната престъпност

Резултати от полицейска акция, проведена днес в Гоце Делчев и селата Абланица и Дебрен: 18 задържани, образувани досъдебни производства, съставени 14 акта за установени административни нарушения, издадени 30 фиша по ЗДвП.

В специализираната полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност участваха служители на отдел „Криминална полиция“ и на Специализираните полицейски сили при ОДМВР - Благоевград, на РУ – Гоце Делчев и на дирекция „Жандармерия“. Действията бяха реализирани под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград и Районна прокуратура - Гоце Делчев.

В хода на спецакцията са проверени 226 души. Задържани за срок до 24 часа са 18, като трима от тях са привлечени към наказателна отговорност. Органите на реда са инспектирали 3 места за обществен подслон и 6 заложни къщи. Извършени са проверки на 250 моторни превозни средства. Съставени са 14 акта за установени административни нарушения, издадени са 30 фиша по Закона за движението по пътищата.

При проверка в частен дом в с. Дебрен, община Гърмен, служителите на реда са намерили и иззели около 1,4 килограма тревиста маса, реагираща положително на канабис, две засадени в саксии канабисови растения, около 6,2 грама амфетамин и електронна везна. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 3 и 354в, ал. 1 от НК. В друго жилище в същото село полицаите са открили около 1, 060 килограма нарязан тютюн.

Машина за рязане на тютюн, около 38 килограма ненарязан тютюн и 160 литра алкохол без задължителен бандеролен знак иззели проверяващите от частен имот в с. Абланица, община Хаджидимово. В хода на действията са проверени също частен дом и автоморга в Гоце Делчев, където са открити няколко записи на заповеди, лична карта, талони на леки автомобили и около 370 грама златни накити. Тези вещи били разпределени в полиетиленови пликове с изписани имена и телефонни номера.

По случая е започнало разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 252 от НК.

Facebook logo
Бъдете с нас и във