Параграф22 Daily

§22 Новини

Президентът поиска оставката на шефа на НСО и свободен достъп около сарая на Доган

Президентът Румен Радев поиска оставката на началника на Националната служба за охрана ген. Красимир Станчев във връзка с изпратените от НСО писма до отговорните институции за ограничаване на достъпа на граждани до парк „Росенец“ и настоя за отмяна на тези писма. Държавният глава открива предвидената в закона съгласувателна процедура във връзка с оставката на началника на НСО, съобщи пресслужбата на държавния глава.

Това стана около час след извънредната пресконференция на премиера Бойко Борисов и други представители на изпълнителната власт. На нея стана ясно, че с писмата си ген. Красимир Станчев е поискал районът около сарая на Ахмед Доган в парк "Росенец" да бъде отцепен по суша и вода от 10 юли до 15 септември.

По-рано през деня парламентарната група на ГЕРБ поиска оставката на шефа на НСО заради скандала във вторник със съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов. Той и негови съратници бяха изблъскани от държавни гардове във водата при опит да дебаркират на държавен терен до морския сарай на Доган.

Facebook logo
Бъдете с нас и във