Параграф22 Daily

§22 Новини

Президентът Румен Радев: Наемат се армии от полуграмотни тролове

Бумът на социалните медии помита установените алгоритми за събиране на информацията. Това е едно от предизвикателствата, пред които са изправени медиите. Това заяви президентът Румен Радев в НДК на Шестия световен конгрес на информационните агенции, цитиран от БГНЕС. В София присъстват над 200 делегати от 100 страни. Във фокуса на дискусиите са темите за фалшивите новини, изкуствения интелект, новите модели на собственост на информационните агенции и новите източници на информация.

Кръгла маса за критериите и очакванията към избора на нов главен прокурор  „Финансовите проблеми принуждават медиите да влизат в политически и икономически  зависимости, подкопават етичните стандарти. Наемат се армии от полуграмотни  тролове, за да се дискредитират публични личности“, каза президентът.  Радев открои, че дигитализацията е променила нашите представи за света. „Изпитваме остър дефицит от навременна и точна информация. Този процес ще се задълбочава“, смята президентът.

Българският държавен глава отново подчерта позицията си, че страната ни очаква да трансформира отношенията си с Русия в областта на енергетиката  „Темата за бъдещето на новините е темата за бъдещето за човечеството. Не можем  да си представим живота без бурното развитие на технологиите“, заяви държавният  глава пред делегатите на форума.

Facebook logo
Бъдете с нас и във