Параграф22 Daily

§22 Новини

Президентът удостои с генералски пагони новите директори на "Военна полиция" и "Военно разузнаване"

На церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев удостои военнослужещи с висше офицерско звание. Със свои укази президентът назначи полковник Ивайло Сотиров на длъжността директор на Служба „Военна полиция“ и полковник Венелин Венев на длъжността директор на Служба „Военно разузнаване“. Двамата бяха удостоени с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

„Новите звания и назначения са израз на признание за постигнати високи резултати, за вашите професионални умения, знания, командирски и лидерски качества, доказани през дълги години на служба“, заяви президентът Румен Радев по време на церемонията в Гербовата зала. Държавният глава посочи, че Служба „Военно разузнаване“ има богати традиции и носи ключова роля в системата на национална и колективна сигурност. „В динамична и все по-трудна за прогнозиране среда за сигурност цената на достоверната, навременна и всеобхватна разузнавателна информация непрекъснато расте“, допълни Румен Радев.

По думите на президента, през годините се е утвърдил опитът на Служба „Военна полиция“ в оперативно-избирателните, охранителните и контролните дейности, в разкриването и разследване на престъпления, в противодействието на тероризма.

Службите „Военно разузнаване“ и „Военна полиция“ са изправени пред редица предизвикателства, свързани с непрекъснато растящите по обем и сложност задачи, липсата на достатъчно ресурси, на личен състав, на условия за подготовката му. Справянето с това изисква визионерство, решителност и всеотдайност на ръководния състав, каза държавният глава и отбеляза, че благодарение на подготовката и лидерските си качества бригаден генерал Сотиров и бригаден генерал Венев ще отговорят на високите изисквания и очаквания към отговорните позиции, които заемат. „Служете честно и всеотдайно на родината!“, заяви Румен Радев.

„Ще утвърждаваме авторитета на ръководените от нас служби и ще надграждаме постигнатото“, заяви бригаден генерал Венелин Венев по време на церемонията. От името на удостоените той изказа благодарност за честта и доверието.

Facebook logo
Бъдете с нас и във