Параграф22 Daily

§22 Новини

При строежа на „Балкански поток“ има много нередности и необясними факти

„Има достатъчно причини за промяна в надзорния съвет на „Булгартрансгаз“ по моя лична преценка“, заяви министърът на енергетиката Александър Николов предаването „Защо, господин министър?“ по bTV.

По думите му при строежа на газопровода „Балкански поток“ „има достатъчно много нередности и необясними факти. Които не могат да бъдат обяснени рационално. Съответно, когато нещо не може да бъде обяснено рационално. Означава, че има нещо отзад. Това нещо отзад най-често се нарича корупция“.

„Това е, така меко казано, прекрасно минало и наследство относно задлъжнялостта на една компания, която все още не може да изплати един интересен проект. Цената е платена - добра или лоша - много лесно може да се сравни с други инфраструктурни проекти. Проблемът обаче остава и проблемът е, че изплащането на тази инфраструктура зависи само от един единствен доставчик и той е „Газпром“.

Също така гаранциите по изплащането, тоест ако не тече природен газ по тръбата и ако не се спазват добри отношения, също са издадени от компанията майка. Съответно начинът на сключване на този договор показва доколко е спазен интереса на България“, каза още Николов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във