Параграф22 Daily

§22 Новини

Прибират до дни опасния рецидивист Горан Горанов в затвора. Ще спре ли мистерията с кръстовете?

Едно от десетките дела срещу бившия шампион по борба приключи, присъдата му влезе в сила.  Опасният рецидивист Горан Горанов до няколко дни ще влезе в затвора, за да изтърпи влязлата си в сила присъда за дивия екшън, който сътвори в компютърен клуб в центъра на Бургас през 2014 година, научи Флагман.бг.

През миналата седмица излезе присъдата на последна инстанция на едно от много дела, които се водят срещу бившия шампион. Бургаският окръжен съд го прати за шест месеца зад решетките. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване. От шестте месеца ще се приспаднат два, в които Горан бе задържан под стража.

На втора инстанция той е признат за виновен за нападението в компютърен клуб „Имортал“, от 5 август 2014 година. Случаят е трагикомичен и показателен за неадекватните действия на Горан. Инцидентът днес изглежда смешен, защото чудо не доведе до нещо сериозно, а пострадалите се разминаха само с уплаха и леки синини.

Историята се развива през ллятото на 2014 г., когато Горан решава, че трябва да си отмъсти за нещо свое на посетител на интернет клуба, намиращ се на ул.“Съгласие“ (до Операта,  б.а.). Тогава той намира обекта на своята агресия, стреля с газов пистолет в краката му и напусна все едно нищо не е станало.

Половин час по-късно, явно забравяйки какво е направил, Горан този път дегизиран – с качулка и ръкавици отново се връща в същия клуб и започва да удря с палка всеки, който му се изпречи. Всички напускат, а единственият, който не може да избяга – администраторът подава сигнал до СОТ чрез паник бутона.

Горан бе арестуван след този случай и тикнат в ареста на Пето РУП, където се развилня и потроши килията. Той изкара зад решетките по-малко от два месеца, докато съдът не промени мярката му да неотклонение и не го освободи под домашен арест. След това изцепките на Горан продължиха.

Към днешна дата срещу името му има цял поменик от престъпления. Присъдите му една по една започват да влизат в сила и очакванията са до 3-4 месеца, в които Горан, ще е в Бургаския затвор, да има поне още две присъди.

Припомняме, че Горан Горанов е заподозрян и за зловещата поредица от поставяне на кръстове в ж.к.“Възраждане“ и ж.к.“Братя Миладинови“. Информацията не е потвърдена от официален източник и на този етап си остава градска легенда.

Факт е обаче, че кръстовете се поставят в радиус от 500 метра от блока на Горан Горанов в ж.к.“Възраждане“. Някои твърдят, че са го видели, но отказват да застанат с лицата си и да го потвърдят пред разследващите органи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във