Параграф22 Daily

§22 Новини

Прибират догодина имоти на Галевите

Делото за конфискация на богатствата наnbsp; Братя Галеви и техни приближени, образувано по искане на Комисията за установяване на имущество придобито от престъпна дейност, е насрочено за 6 февруари 2013 г., съобщи окръжен съд Кюстендил. Както е известно прочутите дупнишки бандити Пламен Галев и Ангел Христов бяха осъдени на пет години затвор за изнудване и рекет, но избягаха.nbsp;nbsp;nbsp; nbsp;


Комисията е внесла иск в окръжния съд в Кюстендил за отнемане на имотите на братята,nbsp; техните съпруги и контролираните от тях дружества на презnbsp; м. август. Цената на иска за отнемане на придобитото от престъпна дейност имущество е на обща стойност 4 250 189 лв., като от всеки от двамата се претендира приблизително половината от посочената сума. Оценката на имуществото е направена от лицензирани независими експерти-оценители.Имуществото, което подлежи на конфискация, включва девет луксозни автомобила - някои от които бронирани и изработени по поръчка, дялове от действащи фирми, в част от които съдружник е Пламен Галев, а в други - Ангел Христов. В две офшорни компании, регистрирани на Сейшелските острови, двамата са управители и представители на клоновете, регистрирани в България. Лицата са свързани и с още едно офшорно дружество, регистрирано на Британски Вирджински острови. В полза на държавата се очаква да бъдат отнети и недвижими имоти в село Ресилово, както и сума над 800 000 лв. по банкови сметки.


Искът за прибиране на имуществото е предявен след като наказателното производство срещу двете лица приключи с влязла в сила осъдителна присъда. През 2009 г. са наложени обезпечителни мерки върху имуществото, които са обжалвани пред Апелативния съд и пред Върховния касационен съд . И двете инстанции са се произнесли в полза на комисията за незаконно имущество.


Дупнишките братя бяха обявени за общодържавно издирване от 9 май, а след това и за международно преследване с червена бюлетина. И до момента тяхното местонахождение не е известно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във