Параграф22 Daily

§22 Новини

Приключи проект “Измами, свързани с посегателства върху европейския бюджет - ДДС и банкови карти”

Проект на Главна дирекция “Криминална полиция” /ГДКП/ на тема “Измами, свързани с посегателства върху европейския бюджет - ДДС и банкови карти” беше закрит на церемония днес в столицата. На събитието присъстваха заместник-директорът на главната дирекция Георги Арабаджиев, служители на МВР, представители на партньорските институции и организации, на немското посолство и други гости.

Двугодишният проект, на стойност 154 179 ЕВРО, е финансиран по Специфична програма на ЕК „Превенция и борба с престъпността” 2011. Партньори на ГДКП в него са Главен инспекторат на полицията на Румъния, Германската криминална полиция в Щутгарт и Франкфурт, Национална агенция за приходите, Върховна касационна прокуратура, Окръжните съдилища - Пловдив, Варна, Велико Търново и Бургас, както и български търговски банки.

В рамките на проекта е осъществено обучение на 145 служители от националните и регионални структури на МВР, ангажирани с противодействието на престъпленията свързани с ДДС и банкови карти. Проведени са четири международни семинара с участието на експерти от МВР и от чуждестранните и национални партньори. Обучени за обучители са 20 служители по линия на „Икономическа полиция”, които са участвали активно в провеждането на четири национални обучителни семинара по проекта. Изготвено е практическо ръководство на тема “Защита на европейските средства“ за противодействие на измамите, свързани с посегателства върху европейския бюджет - ДДС измами и измами с банкови карти.

Успешното реализиране на проекта допринася за постигане на по-ефективна координация между правоприлагащите органи за превенция и разкриване на престъпления, свързани с посегателства върху Европейския бюджет, съобщават от ГДКП.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във