Параграф22 Daily

§22 Новини

Приключи разследване срещу обвиняем за кражба на 2214,50 лева, собственост на търговско дружество

Софийска районна прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу лицето И. Н. за това, че чрез използване на техническо средство (ключ) отнел чужди движими вещи - парична сума в размер на 2214,50 лева, собственост на търговско дружество, от владението на И. Т., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като е извършил кражбата в качеството си на длъжностно лице, възползвало се от служебното си положение - престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 4, пр. 2  и т. 6, вр. чл. 194, ал. 1 от НК.

Съгласно трудов договор обвиняемият И. Н. заемал длъжността „отговорник продавач-консултанти“ в литературен клуб в гр. София. Служебните му задължения включвали консултиране на клиентите, приемане на парични суми, както и материална отговорност във връзка  с опазването на поверените му стоки, парични средства и др.

На 28 октомври 2019 г., около 0,00 ч, И. Н. приключил работната си смяна и напуснал литературния клуб. В периода от около 0,00 ч. до 07,45 ч. той се върнал до сградата, в която се намирал клубът. Преди приключване на смяната той оставил незаключена вратата на входа откъм терасата, знаел и къде се съхранява ключът за касата с оборотните средства. Той влязъл през отключената врата и взел намиращите се в каса зад бара оборотни пари в размер на 90 лева. След това взел ключа за секретната каса, в която се съхранявали неотчетените оборотни средства от предходните дни и от нея взел оставените там общо 2124,50 лева. После И. Н. напуснал района на литературния клуб.

На 28 октомври 2019 г. сутринта, на работа в клуба били Е. К. и Е. Х. Около 7,45 ч Е. К. установила, че липсват парични суми с общ размер от 2214,50 лева, за което уведомила управителя на литературния клуб – И. Т.

След проведени оперативно-издирвателни мероприятия обвиняемият И. Н. бил установен и задържан.

Предстои делото срещу него да продължи в Софийски районен съд.

Facebook logo
Бъдете с нас и във