Параграф22 Daily

§22 Новини

Приключи реновирането на сградите на полицията и на пожарната в Панагюрище

Основната цел на проекта бе подобряване на енергийната ефективност, качеството на работната среда и осигуряване достъпа на хора с увреждания до сградите на районното управление и на пожарната служба в Панагюрище. Директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов изрази благодарност към представителите на местната власт за цялостната идея и за реализацията на проекта, като подчерта ключовото значение на добро взаимодействие между органите на държавната власт и общините. Той пожела на служителите на МВР в града да работят още по-успешно в отличните битови условия, които им предоставя обновената сграда.

На заключителната пресконференция по проекта в общинската администрация присъстваха председателят на Общинския съвет в Панагюрище Христо Калоянов, кметът на общината Никола Белишки, заместник-кметът Галина Матанова, директорите на ОДМВР и РДПБЗН в Пазарджик старши комисар Петко Шотлеков и комисар Ангел Ангелов, началниците на полицията и пожарната в Панагюрище главен инспектор Николай Барбалов и главен инспектор Симеон Симеонов. Участие взеха още ръководителите на проекта и представители на фирмите изпълнители.

Началото на проект № BG16RFOP001-1.039-0005 „Ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници и създаване на достъпна среда в сградата на Районно управление „Полиция“ – Панагюрище и Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ бе дадено на 02.09.2020 г. Проектът е на обща стойност 700 372.40 лева, от които 595 316.54 лева са финансирани от Европейския фонд за регионално развитие, а 105 055.85 лева - национално финансиране.

В резултат на изпълнението на дейностите е повишена енергийната ефективност в сградите, намалени са годишното потребление на първична енергия и на емисиите на парникови газове, подобрена е работна среда на персонала и е осигурена достъпна среда за хора с увреждания.

Facebook logo
Бъдете с нас и във