Параграф22 Daily

§22 Новини

Приключи заседанието на ВАС по казуса "Кмет на община Благоевград"

Приключи заседанието на Върховния административен съд по казуса "Румен Томов". ВАС трябва да реши дали да потвърди решението на Благоевградския административен съд, който разпореди на ОИК да прекрати правомощията на кмета на община Благоевград Румен Томов, тъй като е пропуснал в законовия срок да предприеме действия по прехвърляне на фирмата, заличавайки се като търговец. Адвокатът на кмета на община Благоевград Милана Кривачка прогнозира за Радио Благоевград, че решението на съда сигурно ще се забави заради коронавируса.

„Заседанието мина нормално. Дадоха възможност на всички страни да се изкажем. Дадоха ни възможност в седемдневен срок да представим писмени бележки, след което съдът ще се произнесе. По принцип това е бързо производство и съдът трябва да се произнесе в 14-дневен срок, след като представим нашите писмени бележки“, поясни адвокат Кривачка. По думите й спорът се свежда до това как е приложен законът, посочи адвокат Милана Кривачка.

На заседанието на ВАС е присъствала и адвокат Албина Анева като участник в производството на съда. „Бяха разгледани в открито съдебно заседание жалбите на ОИК – Благоевград и на кмета на община Благоевград Румен Томов. Произнесъл се е и представителят на Върховна административна прокуратура, чието заключение беше, че решението на благоевградския административен съд е правилно и законосъобразно“, заяви Албина Анева. Общинският съветник и адвокат Албина Анева се противопостави на решението на ОИК да остави Румен Томов на поста кмет на община Благоевград.

Очаква се решението на ВАС относно казуса на Румен Томов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във