Параграф22 Daily

§22 Новини

Приключиха полицейски операции в Ловешко и Монтанско

Специализирана полицейска операция срещу конвенционалната престъпност е проведена на 24 септември на територията на община Луковит. Полицейските действия са осъществени от служители на РУ-Луковит и Зонално жандармерийско управление-Плевен, под наблюдението на Окръжна прокуратура-Ловеч и Районна прокуратура –Луковит.

В хода на операцията са проверени 110 лица и 78 МПС, като за  установени административни нарушения са съставени 7 глоби с фиш и 10 акта по ЗБЛД и ЗДВП.  Полицейските служители са посетили 8 учебни заведения и детски градини на територията на общината, на срещи с децата униформените отново са им припомнили основните правила за безопасно поведение. Извършени са проверки на 3 места за подслон, 2 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, проверени са 24 лица с мярка „подписка“ и са проведени профилактични беседи с 5 деца, които са водят на отчет от инспекторите от Детска педагогическа стая. По време на специализираната операция са образувани 3 досъдебни производства по чл. 354а, ал. 3 от НК, 1 досъдебно производство по чл. 316 от НК и са задържани 4 лица. При извършено претърсване  на частен дом в  луковитско село, обитаван от 66-годишна жена, полицаите са открили в различни помещения на къщата и стопанска сграда общо седем опаковки с 3104 г суха, зелена тревиста маса,  реагирала на канабис при извършения наркотест. Обитателката на имота е задържана за срок от 24 часа. При инспекция в къща в с.Торос  е намерена хартиена опаковка с бяло кристалообразно вещество, с общо тегло около 1 грам. При полеви наркотест веществото е дало положителен резултат за метамфетамин. Задържан е 27-годишния обитател- с криминалистически регистрации.

В района на с.Тодоричене полицаите спрели за проверка лек автомобил, управляван от 53-годишен мъж. При обиск, от джоб на дрехите му, са иззети 4 опаковки с 2 г канабис. Мъжът също е задържан.Идентична операция е проведена вчера и на територията на Участък Бойчиновци. Извършени са проверки на два търговски обекта, на девет лица с криминалистически регистрации, както и на частен дом в с. Лехчево. От адреса, собственост на 49-годишен местен жител, е иззета инсталация за варене на ракия, нерегистрирана по установения ред. Открити и иззети са 19 литра течност с кихлибарен цвят и мирис на алкохол, разпределена в 7 пластмасови бутилки. Служители на реда се отзовали и на сигнал за сбиване между затворници, настанени в Бойчиновци - затворническо общежитие от открит тип към Враца. Изяснено е, че 42-годишен затворник е нанесъл побой на 59-годишния си съкилийник, причинявайки му телесна повреда - счупена лъчева кост на дясната ръка. В рамките на операцията е извършена проверка и в имот в с. Громшин, собственост на 48-годишен местен жител. От там са иззети 5 кубика церова дървесина, без контролна горска марка и без документи, доказващи законния им произход.

На притежателя е съставен акт. Три досъдебни производства са образувани в хода на действията - за незаконно производство на алкохол, незаконно съхранение на безакцизни стоки и нанасяне на средна телесна повреда.

Facebook logo
Бъдете с нас и във