Параграф22 Daily

§22 Новини

Приключва срокът за подаване на документи за съдебни заседатели към съдилищата в региона

Приключва срокът за подаване на документи за съдебни заседатели към съдилищата в региона. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил Михаела Крумова, председател на Общински съвет – Кюстендил. Крайният срок за подаване на документи от кандидатите е до 17.00 часа днес. Следващият етап по определянето на съдебните заседатели включва изслушване на допуснатите кандидати. Изслушването ще се проведе от нарочно избрана комисия от общински съветници.

Списъкът на допуснатите до участие кандидати, заедно с техните автобиографии, мотивационни писма и препоръки и документи ще се публикуват на интернет страницата на Община Кюстендил най-малко 14 дни преди датата на изслушването. Не по-късно от три работни дни преди изслушването юридически лица с нестопанска цел, определени за извършване на общественополезна дейност, могат да представят в Общинския съвет становища за кандидата, включващи и въпроси, които да му бъдат поставяни.

Михаела Крумова заяви, че за Кюстендилски съдебен район са определени 25 броя на кандидати за съдебни заседатели, които ще бъдат избрани и предложени от Общински съвет – Кюстендил, като от тях най-малко 10 на сто следва да са с квалификации в областта на педагогиката, психологията и социалните дейности.

Facebook logo
Бъдете с нас и във