Параграф22 Daily

§22 Новини

Принц Шарл-Филип Мари Луи Орлеански и принцеса Диана Орлеанска бяха гости на цар Симеон II в двореца „Врана”

Негово Кралско Височество принц Шарл-Филип Мари Луи Орлеански и Нейно Кралско Височество принцеса Диана Орлеанска бяха гости на Цар Симеон II в двореца “Врана”. Заедно  с тях бяха г-н Ален и г-жа Кристиан Фирние-Ларок, граф и графиня Боние де Сан Ком, адвокати, бизнесмени, основатели на фондации и колекционери.

Принц Шарл Филип Мари Луи Орлеански е внук на стария граф на Париж  Анри Орлеански, който почина в началото на 2019 г. и е наследник на последния френски крал Луи Филип. Принц Шарл Филип Мари Луи Орлеански е племенник на Цар Симеон по линия на бабата на Царя Княгиня Клементина и беше близък приятел на покойния Княз Кардам. Принцът е живял в Испания и завършва средното си образование в Мадрид. След което изучава политически науки и международни отношения във Франция и Швейцария. Професионалната му кариера започва като Върховен комисар на ООН за бежанците и първата му мисия е в Руанда през 1994 г., съобщиха от пресслужбата на Цар Симеон Втори.

Принцът е женен за Херцогиня Кадавал, която произхожда от едно от най-знатните благороднически семейства в Португалия.

На вечерята Принцът запозна Негово Величество с дейността на културната организация “Общество на Капетингите”, която той оглавява.

По време на визитата си в България гостите присъстваха на представлението “Пепеляшка” в Софийската опера и балет, посетиха Рилския манастир и Патриаршеската катедрала “Св. Александър Невски”.  На следващия ден имаха среща с Н.Св. Патриарх Неофит, по време  на която Негово Светейшество заяви, че Цар Симеон e „силно вярващ човек, обичащ България и имащ изключително добри взаимоотношения с Българската църква”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във