Параграф22 Daily

§22 Новини

Присъдата на Яне Янев вече е влязла в сила, уточняват от СГС

Присъдата срещу Яне Янев вече е влязла в сила, съобщават от Софийски районен съд. Лидерът на РЗС е осъден за това, че е оклеветил Румен Овчаров с думите: "Румен Овчаров е част от организирана престъпна група. Част. Това е една от най-зловещите енергийни мафиотски мрежи на прехода".

Председателят на съдебния състав от СРС съдия Цепова е обявила присъдата на 19 септември 2014 г., като е освободила от наказателна отговорност Яне Янев и му е наложила административно наказание - глоба в размер на 1500 лв. Съдът е уважил частично гражданския иск, предявен от пострадалия Овчаров, който е бил за 50 000 лв. Яне Янев е осъден да заплати 10 000 лева обезщетение за нанесени неимуществени вреди на оклеветения, както и още 1200 лв, за хонорара на адвоката на Овчаров. Янев дължи и 560 лв. за разноски по делото и още 400 лв., държавна такса върху стойността на уважения граждански иск.

На 17 април 2015 г. Софийски градски съд е потвърдил изцяло присъдата на съдия Цепова и осъдил от своя страна Янев да заплати още 1200 лева, разноски по делото пред въззивната инстанция, уточняват от районния съд.

Преди дни на специален брифинг Янев обяви присъдите за фалшификати.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във