Параграф22 Daily

§22 Новини

Привлякоха като обвиняем и задържаха мъж за грабеж в бензиностанция

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем С.Р., на 44 г.,  за това, че на 24 януари 2020 г., в с. Труд, обл. Пловдив, е отнел чужди движими вещи – сумата от 1 200 лева, от владението на другиго, без неговото съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и заплашване – престъпление по чл. 198 ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 24 януари 2020 г,, около 2,20 часа през нощта, обвиняемият С.Р. посетил бензиностанция, находяща се на изхода на с. Труд, обл. Пловдив. Той пристигнал с лек автомобил, слязъл от него и се отправил съм дежурния служител в търговския обект  Заплашил го с пистолет и отнел от служебната каса сумата от 1 200 лева.  С цел запазване на самоличността си при осъществяване на деянието, обвиняемият бил поставил противогаз на лицето си. След като отнел парите,  С.Р. отново се качил на лекия автомобил и се прибрал в близко предприятие, където бил нощна смяна на работа. Няколко часа по-късно е задържан от служители на полицията.

По делото се извършват процесуално – следствени действия – разпити на свидетели, както и са назначени експертизи, като една от тях е за установяване на вида на използваното оръжие.

Обвиняемият С.Р. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. На 28 януари 2020 г. Районна прокуратура – Пловдив ще внесе искане в съда за определяна на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Facebook logo
Бъдете с нас и във