Параграф22 Daily

§22 Новини

Привлякоха като обвиняем и задържаха за 72 часа управител на къща за гости

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Ловеч, във връзка с образувано от РП – Тетевен досъдебно производство за присвояване на пари (чл. 206, ал.1 от НК) и документни престъпления (чл.  308, ал. 1 от НК), на 08.05.2020 г,  е извършено претърсване и изземване на множество документи и други веществени доказателства, относими към досъдебното производство, в къща за гости собственост на едноличен търговец, с управител С. Г. и социален дом, с управител П. Г., находящи се в с. Добревци, обл. Ловеч. С оглед спецификата на разследването по време на процесуално-следствените действия са присъствали представители от  Сектор «Противодействие на икономическата престъпност» и  Сектор «НТЛ» при ОДМВР Ловеч, служители от ТД НАП - Офис Ловеч, РЗИ-Ловеч, ЦСМП-Ловеч, ТД на БАБХ – Ловеч и Дирекция «Социално подпомагане» – Ловеч.

Установени са липса на лични документи на голяма част от 71 бр. възрастни хора в двете сгради и констатацията, че тези сгради са регистрирани под различни наименования в Министерство на туризма, Агенция «Социално подпомагане» - София и Община Ябланица, липса на необходимите документи за присъствие на тези лица в сградите, както и констатираните фрапиращи нарушения на въведените противоепидемични мерки против разпространението на COVID 19, по време на въведеното и продължаващо извънредно положение в Р. България.

Поради това един от двамата управители  - С. Г. е привлечен, като обвиняем освен по горепосочените текстове от НК и по чл. 355, ал. 2 от НК, и задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа с оглед внасяне на искане за вземане на мярка за неотклонение «Задържане под стража».

Facebook logo
Бъдете с нас и във