Параграф22 Daily

§22 Новини

Привлякоха като обвиняем млад шофьор, причинал при катастрофа вреди на автомобили, магазин и офис

Районна прокуратура – Пазарджик – Териториално отделение – Панагюрище привлече като обвиняем И.Б., на 21 г., за това, че на 30 март 2021 г., в Панагюрище, при управление на лек автомобил марка „Субару“, по непредпазливост е причинил значителни имуществени вреди на три автомобила, магазин и офис – престъпление по чл. 343 ал. 1 буква А вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Спрямо обвиняемия И.Б. е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 10 000 лева. Действията по разследването продължават, като се извършват разпити на свидетели, иззети са веществени доказателства и предстои изготвянето на множество експертизи.

Делото за пътното произшествие ще бъде взето под специален надзор от Върховна касационна прокуратура и от Апелативна прокуратура - Пловдив.

На 30 март 2021 г., около 2 часа, е бил получен сигнал на тел. 112 за пътен инцидент в централната част на гр. Панагюрище.  Установено било, че лек автомобил, марка „Субару“, се е блъснал последователно в три паркирани коли, врязал се във витринно стъкло на магазин за дрехи и офис.

Водачът на автомобила - И.Б., на 21 г., не изчакал пристигането на органите на реда, напуснал местопроизшествието и се укрил. Малко по-късно, след получаване на сигнал за случилото се, полицаите открили изоставения автомобил „Субару” на пътя за близкото село Панагюрски колонии, обл. Пазарджик. По документи собственик на колата е И.Б.

Facebook logo
Бъдете с нас и във