Параграф22 Daily

§22 Новини

Привлякоха като обвиняем турчин за контрабанда на златни накити за 103 805 лева

На 13 февруари тази година, на ГКПП-Капитан Андреево, на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“, пристигнал товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция през България за Германия. По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. При извършването й нарушения не били констатирани. При последвалия личен преглед на водача, митническите служители открили 5 броя пакети, облепени по тялото му. В тях били укрити 1010,83 грама златни накити – пръстени, медальони, синджири, колиета, обеци, и гривни. Според експертизата на вещото лице откритите изделия били от 14, 18 и 22-каратово злато и са на обща стойност 103 805 лева.

Контрабандните златни накити са били задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково водачът на товарния автомобил Е.М., турски гражданин, е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 буква „д“ от Наказателния кодекс. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 3000 лева и временно му е отнет документът за задгранично пътуване.

Разследването по случая продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във