Параграф22 Daily

§22 Новини

Привлякоха като обвиняем турски гражданин за контрабанда на цигари и сребро за 76 738 лева

На ГКПП - Капитан Андреево, на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“, пристигнал товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция през България за Белгия. По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. При извършването й в различни фабрични кухини на шофьорската кабина на влекача, митническите служители намерили укрити 18 броя пакети, съдържащи бижутерийни изделия от жълт и бял метал и 240 броя кутии с цигари без поставен на тях акцизен бандерол. Според експертизата на вещото лице откритите 12 583 грама бижута били от сребро проба 925 и са на обща стойност 75 498 лева.

Контрабандните сребърни накити и цигари са били задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор.

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково водачът на товарния автомобил, на 50 г., турски гражданин, е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 242 ал.1 б „Д“ от Наказателния кодекс. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура-Хасково.

Разследването по случая продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във