Параграф22 Daily

§22 Новини

Привлякоха като обвиняеми двама турски каналджии за незаконен трафик на техни сънародници

Районна прокуратура-Свиленград привлече като обвиняеми по бързо производство С.Ч.,  на 35 г., турски гражданин и Ф.Ч., на 34 г., турски гражданин, за  това, че на 14.09.2020 г., през ГКПП - Капитан Андреево – шосе, двамата в съучастие като извършители, превели през границата на страната от Република Турция в Република България, двама турски граждани, без разрешение на надлежните органи, като за превеждането е използван лек автомобил, марка БМВ  - престъпление по чл. 280, ал. 2,т.1, т. 3 и т. 4, вр. ал. 1 вр.чл.20 ал.2 от Наказателния кодекс.

Обвиняемите С.Ч и Ф.Ч са братя. Те живеели във Франция. През лятото били в Република Турция на гости на роднини. На 14.09.2020 г. тръгнали да се прибират за Франция с лек автомобил, марка БМВ. Колата управлявал С.Ч. Обвиняемите взели с тях и още две лица – непълнолетно момче, на 16 г., и момиче, на 18 г., които били деца на техен починал брат.  Те нямали документи, за да влязат в България. Поради тази причина, обвиняемият С.Ч. решил да им даде паспортите на две от неговите деца. При паспортния контрол на ГКПП - Капитан Андреево, на платното за влизащи автомобили, било установено, че 16-годишното момче и 18-годишното момиче ползват преотстъпени документи за самоличност

Под ръководството на Районна прокуратура - Свиленград се извършват активни действия по разследването. Спрямо обвиняемите е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 1 000 лева, като им е  наложена забрана да напуска пределите на Република България. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във