Параграф22 Daily

§22 Новини

Привлякоха като обвиняеми двамина руски граждани заради кражба на 12 242 лева от строителен хипермаркет

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми Р. Л., на 34 г., и А.Г., на 43 г., руски граждани, за това, че на 8 юни 2020 г., в Пловдив, в немаловажен случай, след предварително сговаряне, чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот – изрязване на отвор на покривната конструкция на хипермаркет за строителни материали и други стоки на бул. „Македония“, са отнели чужди движими вещи – парична сума в размер на 12 242 лева, от владението на дружество със седалище в София,  без съгласие на ръководството, с намерение противозаконно да ги присвоят – престъпление по чл. 195 ал. 1 т. 3 т. 5 във вр. чл. 194 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Кражбата е разкрита от служители на отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР – Пловдив, като разследването се извършва от разследващ полицай от Първо РУ на МВР-Пловдив.

На 8 юни 2020 г., сутринта, е бил получен сигнал на тел. 112 от управителя на хипермаркет за строителни материали в Пловдив, за това че при отваряне на магазина е установил кражба на пари от помещение, използвано за трезор. Местопроизшествието е било запазено и посетено незабавно от полицейски екипи от Първо РУ на МВР – Пловдив. При огледа е установено, че на 8 юни 2020 г., в ранните часове, извършителите на кражбата са проникнали в магазина чрез направен отвор на покрива. Те влезли вътре по аварийната стълба, след което  отишли в помещението, където се намирали каси с пари от оборота. От две от тях отнели сумата от общо 12 242 лева.  Установено е, че едната каса е била взломена с техническо средство, а другата – отключена.  Извършителите на кражбата напуснали магазина отново по аварийната стълба и през отвора на покрива.

На 24 юни 2020 г. обвиняемите Р.Л. и А. Г. са били задържани в гр. София, близо до адреса, където пребивавали, при акция на отдел „Криминална полиция“  и на Първо РУ - Пловдив към ОД на МВР - Пловдив. По досъдебното производство е установено, че двамата работели в руски фармацевтични фирми. Те нямат статут на постоянно пребиваващи в България, пристигнали у нас с визи. Не са осъждани.

В момента по делото се извършват активни процесуално–следствени действия, двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа.

Разследването по случая продължава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във